Informació Diversa

En aquest espai hi trobareu informacions de tot tipus que ens envien des de diferents fonts i que creiem interessant fer-vos-les arribar. Esperem que us siguin útils.
 
Si teniu alguna informació que creieu que pot ser interessant, feu-nos-la arribar a secretaria@afabisbatdegara.cat

 

BLOG d’Informació Diversa

 • PEDALADA DE LA DONA 2 març, 2017
  PEDALADA DE LA DONA El diumenge 5 de març organitzem una ruta urbana amb bicicleta per conèixer els noms de carrers i places de dones que tenim a Terrassa. Així volem, des del BiTer, commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora (el 8 de març). La sortida serà a les 10h des de la plaça de la Bicicleta, és gratuïta, oberta a tothom i no cal inscripció prèvia. MÉS INFO
  Terrassa Bike Experience. Et proposem un repte molt especial: convertir-te en un/una ciclista de ciutat més a Terrassa. [+] omple aquest formulari!
  BICIJOUS a les 20h a la Casa Baumann. No cal inscripció prèvia. Els recorreguts seran guiats per voluntaris del  BiTer i se circularà per carrers i carrils bici de la ciutat. [+]
  Continue reading →
 • Jornada de recollida de medicaments. Necessitem voluntaris!!! 28 febrer, 2017

  Bon Dia,

   

  En nom de l’ONG Banc Farmacèutic, us enviem aquesta petició per tal que feu difusió entre els vostres contactes.

  El proper dissabte 4 de març es farà la Jornada de Recollida de Medicaments. Es tracta d’un esdeveniment destinat a recollir medicaments a través de les farmàcies per diferents entitats socials de la ciutat que es realitza un cop a l’any. Per a més informació teniu en arxiu adjunt els documents explicatius, així com la web https://www.bancofarmaceutico.es/ca/

  Per tal de desenvolupar la jornada l’ONG Banc Farmacèutic necessita 1.600 voluntaris:

  • El motiu de la cita és la 10a Campanya de Medicaments Solidaris, que tindrà lloc el dissabte 4 de març del 2017, a les 800 farmàcies que es preveu que col·laboraran aquest any a les províncies de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Castelló, València, Sevilla, Tarragona, Cadis, Córdoba i Lleida.
  • L’objectiu de la iniciativa és aconseguir recollir els prop de 65.000 medicaments sol·licitats per 128 entitats assistencials d’arreu d’Espanya, com Càritas o Creu Roja, entre moltes altres.
  • Els interessats a participar-hi com a voluntaris es poden inscriure a través de la web bancofarmaceutico.es a la pestanya “Col·labora, Inscriu-te com a voluntari”.

  Per altra banda, es realitzarà una Xerrada informativa pels voluntaris de Terrassa el dia 1 de Març a les 19 h al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany.

  T’hi apuntes?

  Continue reading →
 • EL NOU CARNET FAPAC JA ÉS AQUÍ! 21 febrer, 2017

  Us presentem el nou Carnet FAPAC

  el carnet que us identifica
  a totes les famílies que sou sòcies d’una AMPA federada.

  El nou Carnet FAPAC ja és aquí. Us està esperant perquè gaudiu d’avantatges i promocions, tant en productes com en serveis, de cooperatives, empreses i entitats d’economia social i solidària.

  Només pel fet de fer-vos el Carnet FAPAC sereu sòcies de consum de la cooperativa “Abacus“. Això vol dir que quan realitzeu les vostres compres en qualsevol de les seves botigues accedireu a descomptes en material escolar, joguines, música…i molt més. També us podreu beneficiar de les campanyes específiques que impulsen dirigides a les famílies.

  Us oferim el nou Carnet FAPAC per només 6 euros. Però, en cas que ja sigueu sòcies d’Abacus, el preu és de 0 euros. 

  Demanar-ho és molt senzill. Només heu d’omplir amb les vostres dades un Formulari de sol·licitud i fer un pagament únic. El Carnet FAPAC no té data de caducitat, és a dir, serà sempre per a la vostra família.

  Això només és el començament. Estem ampliant les nostres col·laboracions perquè, ben aviat, gaudiu de més i millors avantatges. Us anirem informant.

  Us animem a fer un cop d’ull a l’ESPAI WEB per conèixer tots els detalls.
  Sol·liciteu el vostre Carnet FAPAC
  Moltes AMPA ja ho estan fent!

  Continue reading →
 • l’ONG Open Arms visita l’escola 13 febrer, 2017

  Que estem vivint una època en que la nostra mobilització és necessària per influir en el tipus de societat en què volem viure i volem que els nostres fills creixin és innegable. I això és el que va moure l’Alejandra, una mare de l’escola, com qualsevol dels que estem llegint això, a promoure una visita d’Open Arms a l’escola.

  Proactiva Open Arms és una organització no governamental de Badalona (Barcelona, Espanya) la principal missió de la qual és rescatar del mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. Neix d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb dilatada experiència a les costes espanyoles.

  Aquesta ONG va sortir a diferents programes anunciant que el més important era la difusió de la situació i  que s’oferia a fer xerrades a les escoles. Això va encendre el llum de l’Alejandra, que va posar-se en contacte amb la Junta i des d’on la vam ajudar a coordinar-se amb la direcció de l’escola. Precisament l’escola estava planificant una activitat per tal de treballar el tema, així que la Marta Suana, en representació de l’escola, i l’Alejandra, en representació de l’AMPA, van organitzar les xerrades.

  L’activitat es va dur a terme el dijous 9 de febrer passat i la valoració va ser molt positiva, tant per part de l’escola, dels alumnes com dels voluntaris. Va suposar una oportunitat de fer més propera una realitat que és important fer el més visible possible. I a més, va suposar també una oportunitat perquè els nostres infants poguessin preguntar dubtes, qüestions i contrastar idees i informacions amb voluntaris que han estat als diferents camps de refugiats. Tal i com anuncien ells mateixos al seu web: “Pensem que explicar-los de primera mà la realitat d’aquesta crisi humanitària i com un grup de persones solidàries es van unir per salvar milers de vides, els ajudarà a ser millors adults.

  Una mostra més de com n’és de gran l’escola quan ens coordinem i sumem entre tots.

  Continue reading →
 • Casa nostra Casa vostra – signa el manifest 13 febrer, 2017

  Perquè s’hi poden fer coses:

  Signa el manifest: https://www.casanostracasavostra.cat/signa-el-manifest

  Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, vam coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

  A la tornada, vam veure clar que havíem de denunciar el que hi havíem vist i que havíem de fer alguna cosa per canviar la situació de les persones refugiades i migrants. A poc a poc, vam anar sumant complicitats de moltes persones que volien donar resposta a l’anomenada “crisi migratòria” que viu la Mediterrània.

  Quan vam notar que el projecte estava creixent, ens vam adonar de seguida que l’havíem de compartir i que l’havíem d’obrir a la participació de la societat civil i les entitats.

  Ara, Casa nostra, casa vostra ja no és ningú en concret i és tothom alhora. Som un grup de persones independents i un conjunt d’entitats del país. Som cultura i som societat civil. Som arquitectes, periodistes, obrers, advocats, autònoms, persones a l’atur, intel·lectuals i estudiants. I compartim una profunda preocupació per la situació que viuen milers de persones migrants i desplaçades per força, dins i fora de la Unió Europea.

  Volem acollir persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences. Però també volem acollir aquelles persones que ja són aquí i segueixen tenint dificultats per desenvolupar una vida digna. A totes aquestes persones els volem dir: casa nostra és casa vostra.

  Continue reading →
 • Properes activitats Biblioteca districte 5 BD5 13 febrer, 2017
  Dimarts 21 de febrer a les 18:30h
  • Xerrada: “Els beneficis i els valors de l’esport en infants i joves”

  A càrrec a càrrImatge inserida 2ec de Genís Rico, entrenador de natació del Club Natació Minorisa i psicòleg.

  La xerrada girarà entorn l’esport formatiu, els beneficis i els valors que aporta als infants. Està planejada en positiu i de manera dinàmica, amb una tertúlia final.
   Dijous 23 de febrer a les 18:30h
  •  Xerrada: “El vincle pares-fills: com ens construïm internament”

  Imatge inserida 3A càrrec del psicòleg Oriol Güell. El vincle afectiu que s’estableix entre pares i fills ajuda els infants a créixer i enfrontar-se al món adult.

  És important establir uns vincles afectius saludables perquè els nostres fills puguin convertir-se en adults amb sentiments ètics per poder viure en societat.

  Continue reading →
 • CAMPANYA INFORMATIVA I DE MOBILITZACIÓ DAVANT LES PROVES DE LA LOMCE 13 febrer, 2017
  Veniu a les reunions que tenim programades aquesta setmana!
  Un any més, s’acosten les proves estandarditzades que es fan a 3r i 6è de de primària i que van ser introduïdes per la LEC, consolidades després per la LOMCE i implementades des del Departament d’Ensenyament. Mentre que a la resta d’Espanya s’han aturat o són mostrals, a Catalunya enguany es mantenen a 3r, del 28 de febrer al 15 de març, i a 6è, al mes de maig.
  El curs passat el boicot a aquestes proves va comptar amb un ampli suport i molts centres s’hi van sumar a la Xarxa d’Escoles Insubmises. Ara, volem impulsar una campanya d’informació i mobilització davant d’unes proves que s’han erigit com un instrument fonamental per classificar les escoles, fer-les competir entre elles per l’alumnat i pels recursos de l’administració i mercantilitzar, així, l’educació.

  L’any passat, moltes famílies van fer objecció a les proves sense cap conseqüència legal. Convé reflexionar sobre com podem expressar-hi la nostra total oposició.

  PASSEM A L’ACCIÓ!
  Per tal de defensar el dret d’informació de les famílies, hem cregut oportú convocar unes reunions que pretén ser informativa i deliberativa, per intercanviar opinions, dubtes i idees al voltant de les esmentades proves i les possibles mobilitzacions a dur a terme.

  Les reunions són obertes a tothom de la comunitat educativa. Especialment, convidem a participar a famílies de 3r i 6è perquè puguin transmetre després el debat i la informació a la resta de famílies afectades.

  REUNIONS INFORMATIVES A BARCELONA I BADALONA
  Dimarts 14 de febrer a les 17h
  Escola El Progrés
  c/ Eduard Maristany 104- 118 (Badalona)

  Dimecres 15 de febrer a les 19:30h
  Escola Patronat Domènech
  c/ Gràcia 7 (Barcelona)

  Aquestes proves i l’ús que se’n fa dels seus resultats fomenten la segregació escolar que els darrers mesos s’ha estat denunciant des de diversos àmbits. Són contràries a l’esperit de la renovació pedagògica perquè modifiquen els projectes educatius per entrenar els alumnes a superar exàmens i converteixen l’aprenentatge en una tasca finalista que no avalua processos.
  Continue reading →