Benvolgudes famílies,
Us informem que el proper curs 2019-20 es durà a terme el programa de prevenció d’abusos escolars pels alumnes de primària de la nostra escola a través de l’entitat VEIE de Sabadell. Com és coneixedor de tots, com a cualsevol escola, es produeixen situacions de conflictes entre iguals, des de l’AFA amb col·laboració amb l’escola hem cregut convenient apostar i invertir sobre aquest tema.

Aquest programa està encaminat a la Prevenció d’abús escolar des d’una perspectiva de caire experiencial i emocional i consta del següent:
Cicle Inicial (Primer i Segon de Primària):
Dues sessions primerenques de prevenció d’un possible abús escolar per cada grup classe.
- Sessió de competència emocional.
Primera sessió encaminada al reconeixement, l’ expressió i l’adequada gestió de les emocions bàsiques. - Reconeixement de conductes abusives.
Segona sessió enfocada a la detecció i reconeixement de conductes que poden provocar emocions adverses en els altres i en un mateix.
Cicles mitjà i superior (Tercer, Quart, Cinquè i Sisè de Primària):
Tres sessions de prevenció i intervenció en abús interpersonal dins el grup d’iguals.
- Sessió de coneixença i cohesió.
Primera sessió enfocada a la detecció i al reconeixement propi i aliè de les emocions més agradables i que generen benestar. La sessió es durà a terme a partir de dinàmiques de cohesió de grup que ens portaran a viure i sentir aquest tipus d’emocions i a generar debats d’on puguem anar extraient coneixements. Al llarg de la sessió s’aprofitarà per prendre el primer contacte amb els nens i poder observar rols o dinàmiques ja establertes en el quotidià del grup. - Sessió de xoc:
Segona sessió dirigida a topar amb una realitat que a vegades es diferencia de la positivitat de la sessió anterior. Aquesta té com a objectiu principal poder demostrar que hi ha conductes que generen emocions no equiparables amb les del primer dia que condicionen l’aparició de sensacions desagradables tant en els altres com en un mateix. nts no siguin positius. - Sessió de reflexió:
Tercera sessió encaminada a la detecció conjunta de dinàmiques que generen emocions negatives durant el dia a dia dins el grup classe. Aquesta té l’objectiu de visibilitzar plegats allò que no volem i allò que ens fa sentir malament i fa sentir malament als altres. Reflexió general de caire emocional de quin paper juga cadascun dels infants en tot plegat i de què podem fer per canviar dinàmiques que assumim com a inadequades.
Com sempre, si voleu fer-nos qualsevol consulta referent a aquest tema, estem a la vostra disposició:
junta@ampabisbatdegara.com