Projecte Patis

La comissió de patis neix de les necessitats de millora expressades pels alumnes, l’equip docent i les famílies de l’escola. Està formada per mestres, mares i pares, i el seu objectiu principal és fer dels patis un espai d’oportunitats educatives i de creixement.

Per a qualsevol consulta o iniciativa estem a la vostra disposició al correu pati@afabisbatdegara.cat

 

BLOG del Projecte Patis

 • JA TENIM IMATGE PER LA FAÇANA D’INFANTIL!!! 12 abril, 2019

  Benvolguts i Benvolgudes,

  Aquesta és la proposta definitiva després del resultat de la votació recollida el mes passat amb el 57% de vots a favor i tenint en compte totes les nostres valoracions. Esperem que sigui del vostre gust perquè segons ben deia una de les frases proposades: l’ESCOLA SOM TOTS!!!

  Després de la Setmana Santa, coordinarem els treballs per plasmar-ho a la façana juntament amb l’Escola d’Art de Terrassa.

  Moltes gràcies a totes i a tots els que veu participar aportant el vostre granet de sorra.

  Continue reading →

 • Seguim avançant al pati 22 maig, 2017

  El dissabte passat vam tornar a quedar unes quantes famílies de l’escola per seguir avançant en el pati i aquests són els resultats. Us fem una mica de narració fotogràfica per tal que veieu com anem avançant:

  Repassem els circuits de terra.

   

   

   

   

   

   

  Pintem les parets, les decorem i els donem una mica de color.

   

  Envarnissem la cuineta perquè no es faci malbé.

   Seguim avançant amb el Teatre del Bisbat

  Anem preparant coses per la propera trobada familiar!!!!

  Gràcies a tots!

  Comissió de patis

   

  Continue reading →

 • Material per patis 8 maig, 2017

  Hola famílies!

  Tal i com dèiem a l’anterior entrada, us necessitem una vegada més per tal de seguir millorant els nostres patis. Aquest cop us demanem col.laboració per a que aporteu material, el que tingueu i pugueu.

  Volem crear uns panells d’experimentació com aquests:

  i per poder-ho fer necessitem moltes coses, aquí us fem una llista, però podeu deixar tot allò que creieu interessant per tal de jugar amb la sorra, fer música, fer percussió, rodar i rascar i practicar la psicomotriciat fina. Tot ho aprofitarem:

  Tubs
  Colzes
  Embuts
  Tubs de mànega
  Embuts
  Canonades
  Molinets de vent de colors
  Boques d’ampolles i taps per cargolar
  Trossos de moqueta
  Percussió per picar
  olles i paelles.
  pals o baquetes
  Xilòfons vells
  Coladors
  Tapers rodons
  “Rejilles” o “estalvis  amb textures
  Glaçoneres de plàstic dur o silicona
  Motlles de pastissos i flams.
  Cullerots de fusta
  Culleres de fusta o forquilles
  peces metàl·liques
  Pots de llet amb pols i llaunes

  Posarem una caixa a l’entrada de l’edifici d’infantil i tot serà benvingut.

  Moltes gràcies!

  La comissió de patis

  Continue reading →

 • un pati meravellós 8 maig, 2017

  El passat dissabte, un grup d’intrèpides famílies, nenes, nens i professores amb ganes de crear, de millorar, d’empastifar-se, de sumar i de construir ens vam trobar al pati d’infantil per tal de millorar les opcions de joc i creixença dels nostres fills a l’hora de l’esbarjo.

  Com ja sabeu, la comissió mixta de patis, que resta oberta a tothom que s’hi vulgui sumar, porta tot el curs programant i executant millores al pati d’infantil, però aquest dissabte ha estat la grossa i n’estem tan orgullosos que us ho volem ensenyar.

  Hem allargat i millorat la cuineta:

  Hem pintat circuits a terra:

  Hem seguit arreglant parets i tenim fins i tot un teatre en marxa:

  Va haver-hi feina, però sobretot ens ho vam passar bé. Tota una experiència de treball en equip, esforç i sobretot emoció per una feina que els nostres fills rebran directament.

  Moltes gràcies a tots els que hi vau ser i els que no hi vau poder ser i també als que hi sereu, perquè com heu vist a les fotos encara falta feina i us necessitem!

  Gràcies,

  la comissió de patis

  Continue reading →

 • Un pati que va prenent forma 24 abril, 2017

  Dissabte passat, 22 d’abril, un grup de famílies i professores de l’escola es van trobar al pati d’infantil per seguir donant forma al projecte. Entre tots, en equip, sumant esforços i dedicant-hi tot l’esforç i estimació per l’escola i pels nostres nens, van anar posant fil a l’agulla i creant allò que havíem anant planificant en paper.

  La idea era començar i preparar els materials per la gran trobada del maig. Encara hem de confirmar la data, però en breu us convocarem un dissabte per tal d’acabar entre tots els que vam començar el dia 22: caldrà acabar la cuineta, pintar el teatre, dibuixar i pintar circuits al terra, preparar els plafons d’experimentació, i moltes altres coses per deixar un pati espectacular!

  Estigueu atents, que comptem amb vosaltres. De moment us deixem un tastet del que la comissió va fer el darrer cap de setmana…

  Es van tallar i pulir els palers que entre tots vam descarregar per tal de començar a crear un tros de cuina.

  Es van crear més cabanes de tela.

  Es van dibuixar els esbossos pels plafons de les parets. En el que veieu en aquesta foto, hi anirà un teatre perquè els nens puguin disfressar-se i fer, com ells diuen, espectacles.

  Fins aviat! Molt aviat, famílies!!

  Comissió de patis

  Continue reading →

 • Progress pati 23 gener, 2017

  Com tots bé sabeu, la setmana passada, es va demanar ajuda per descarregar palets per fer la cuineta del pati d’infantil, doncs previ a això, hi ha agut feina que s’ha fet.
  Abans però cal recordar que el projecte de patis, es un projecte conjunt entre l’AMPA i l’equip docent de l’escola, en aquest cas s’hi està voltant l’equip d’infantil..
  be doncs…. feines fetes,

  – Prendre mides de la zona de la cuineta, i dibuixaria, per contar palets i tenir una idea de com anirà

  – Reparar alguna paret i pintar, encara falta fer el troç on ha d’anar la cuineta, però com ja vam dir anem poc a poc i amb bona lletra.

   

  Si us hi fixeu, ara està blanc, net.

   

  Properament es farà crida, a els mames i les papa es, que hi vulguin participar, també si algu hi vol participar mes activament maila pati@afabisbatdegara.cat

   

   

  Continue reading →

 • Patis, a poc a poc, pero avançant 14 desembre, 2016

  Com ja sabeu…..
  Hi ha un comissió formada per famílies i mestres, que es dedica a l’actualització dels patis, de moment s’hi ha posat amb el d’infantil. La idea es dotar a l’alumnat de mes oportunitats educatives, experimentals i de joc, creant nous espais i aportant nous materials.

  Gracies als materials que ens heu anat portant, s’han creat dos cèrcols de tela, i penjats a un parell d’arbres, els infants s’hi amaguen i creen diferents jocs, també s’han portat caixes de plàstic, i tant serveixen com per omplir-les de terra, com per fer trenets, com per seure-hi.

  Creiem que amb 4 fotos es veurà una mica mes clar.

  La comissió de patis segueix en marxa, i properament es farà una crida a les famílies, per muntar una cuineta, i pintar un parell de parets. També es demanarà mes materials. Però com hem dit al principi, a poc a poc.
  En aquest sentit, si algú vol participar a la comissió, te idees, o vol aportar quelcom podeu adressar-vos al mail de la comissió que es pati@afabisbatdegara.cat

  Continue reading →