Us presentem a una de les candidatures al Consell Escolar, la VIVIAN OLIVER:
Hola a tots i totes, soc la Vivian Oliver, mare de la Maria Martinez Oliver de 3A; fa més de 15 anys que treballo en l’àmbit de les polítiques de joventut com informadora i dinamitzadora juvenil, una de les tasques que desenvolupo és la d’orientar i fomentar la participació dels i les joves en els centres de secundària, dono suport i assessoro en la formació dels delegats i delegades de centre així com als que presenten candidatura al consell escolar. Aquesta experiència es que la que m’ha portat a decidir presentar candidatura al CEC de la nostra escola, crec que la participació és el motor del canvi social i que fer-ho des de l’escola és una bona forma de posar-ho en pràctica, ja que els beneficiaris directes són els i les nostres filles.
Per a mi l’escola ha de ser un espai participatiu, actiu, inclusiu on es fomenti l’esperit crític i l’educació en valors on les famílies, l’alumnat i el professorat creïn espais de diàleg i de treball col·laboratiu i on totes les opinions puguin ser representades.
Crec que el paper de les famílies dins de l’escola ha de ser proactiu i que tenim dret a intervenir en el model educatiu que hi ha, proposant millores i també canvis, perquè no?
En aquest sentit hi ha diferents temes que em preocupen i que crec que a moltes altres famílies també que s’haurien de poder “discutir” com ara:
- Proposta de projecte o nova comissió que afavoreixi la coeducació a l’escola, és a dir educar amb perspectiva de gènere, de forma transversal a totes les assignatures i també des del pati escolar.
- Generar el debat entre totes les famílies sobre els horaris intensius, no només a l’estiu sinó durant tot el curs. Conèixer i avaluar exemples d’altres ciutats i comunitats autònomes.
- Replantejar la necessitat o utilitat de fer deures a casa i/o fer un canvi de visió sobre tipologia de deures que es fan actualment.
- Proposar “patis oberts” durant la tarda i el cap de setmana, tal com s’està fent ja en algunes escoles de Terrassa. Les escoles de primària, igual que molts altres equipaments municipals poden esdevenir espais de lleure que beneficiïn les pròpies famílies i nenes de l’escola així com espais que s’utilitzin per altres col·lectius, associacions, etc. del barri.
- Millorar la relació família-escola, especialment a través de la relació amb els tutors i les tutores, molts creiem que fer una sola reunió de seguiment a l’any és molt poc i no facilita el feedback i el seguiment dels i les nostres filles.
- Finalment i no menys important informar i pressionar per la no aplicació del nou decret de menjadors en el que treballa el departament d’ensenyament que no garanteix l’accés i l’atenció necessària als i les alumnes amb Necessitats Específiques, així com fer força amb altres escoles de Terrassa cap a l’ajuntament i l’empresa concessionària Shers, per garantir l’alimentació de tots els nens i les nenes que es queden als menjadors i no deixar-los sense menjar tal com sabem que ha passat en algunes escoles de la ciutat.