Mobilitat

La comissió de mobilitat es va crear amb l’objectiu de millorar les condicions d’accessibilitat a la nostra escola, dissenyant camins segurs per arribar-hi i treballant per una millor senyalització viària del nostre entorn. A més, porta a terme accions per fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius al cotxe particular (bicicletes, patinets, bus urbà o anar a peu).

Pensem que entre tots podem aconseguir un entorn més segur i agradable pels nostres fills i filles. Tant l’educació vial com la manera que tenim de desplaçar-nos per la ciutat són dos aspectes que cal cuidar des de que són petits, així resulta molt més senzill aconseguir un canvi d’hàbits en la societat.

Si voleu enviar suggeriments o comentaris als membres de la comissió, podeu fer servir el formulari de contacte de la part inferior d’aquesta pàgina o bé enviar-nos un correu electrònic a mobilitat@afabisbatdegara.cat

BLOG de la Comissió de Mobilitat

 • Festa de la Primavera 15 Març, 2016

  Captura de pantalla 2016-03-15 a les 0.39.44

  Com bé posa al cartell, aquest diumenge dia 20 és la Festa de la Primavera que organitza l’AMPA, i LA 1a PEDALADA DE L’AMPA!! És per a totes les edats. Amb rodetes, pedals o sense, amb frens de disc o pastilles, amb una, dues, tres  o sense rodes.
  Després, a l’escola hi haurà tallers de revisió de bicicletes i taller de flors…
  Mentrestant, esmorzar-aperitiu-dinar (cada família ha de portar el seu menjar), posem-li el nom que volguem, ens asseurem a terra, al pati de primària, petarem la xerrada, riurem i ens ho passarem molt bé!

  Sentim avisar tant tard i de sobte, tot i així esperem que hi hagi força assistència!

  Continue reading →
 • La seguretat dels infants no es un joc! 23 Febrer, 2016

  infomobilitat2

  Per intentar reduir l’ús del vehicle al màxim, vam sol·licitar més aparcaments per a bicicletes, fora de l’escola, i ja les tenim instal·lades! Ens n’han posat 4 més, així que ja les podem gaudir!!

  I als qui encara no esteu convençuts i heu de seguir venint amb vehicle privat, uns petits consells.

  Captura de pantalla 2016-02-23 a les 22.21.53Cartell_aparcabewebCartell_aparcabeweb

  Continue reading →
 • Apunta’t a la T-12! 16 Febrer, 2016
  infomobilitat4
  Us informem que s’ha convocat el concurs de dibuix “Apunta’t a la T-12!”, que organitza l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), de la qual Terrassa en forma part, i consisteix en la creació d’un cartell per donar a conèixer el títol de transport T- 12 entre els menors i les seves famílies i destacar-ne la seva utilitat.
  El concurs va destinat als alumnes de 6è de primària i el termini de presentació de les obres és el 30 d’abril de 2016. Hi ha premi per l’alumne/a guanyador i la seva classe!
  En el següent enllaç trobareu tota la informació i les bases del concurs:
  Esperem que us animeu a participar-hi!
  Recordeu també que teniu el manual de Mobilitat Sostenible i Segura confeccionat per l’AMPA, conte consells i bones practiques i amb el suport de Camí Escolar Terrassa. Podeu trobar-lo seguint aquest enllaç.
  Continue reading →
 • Preparades per una gimcana literària? 29 Desembre, 2015

  Benvolgudes famílies,

  Us avancem que les comissions de Cultura, Mobilitat i Biblioteca estem organitzant una GIMCANA LITERÀRIA per la ciutat, de cara al tercer trimestre, que girarà entorn d’un llibre divertit, irreverent, disbaratat i imprescindible per participar-hi:

  ELS CULDOLLA, de ROALD DAHL.culdolla

  Ja el podeu demanar als Reis d’Orient o buscar-lo a les Biblioteques!

  Bon any nou i feliç lectura!

  Continue reading →
 • Comunicació de Policia Municipal 25 Novembre, 2015

  Des de l’Ajuntament de Terrassa, el departament de Mobilitat i la Policia Municipal se’ns demana col·laboració per reduir l’impacte de l’accés en vehicle privat a l’escola. Adjuntem la carta en aquest vincle:

  Petició col·laboració AMPA Bisbat Egara

  Com bé sabeu, l’escola i l’Ampa tenim un fort compromís en què l’accés al centre es faci de la manera més segura, saludable i ecològica possible, fomentant els camins escolars a peu, en patinet, en bicicleta, etc., com a eines d’autonomia i empoderament de les nostres filles i fills del seu barri i la seva ciutat. És per aquest motiu que entenem que l’accés en vehicle privat crea una situació de col·lapse i caos circulatori en les hores d’arribada i recollida dels infants, que ens afecta a nosaltres, com a famílies, però també als veïns/es i als serveis públics, i que és el nostre deure ajudar a mitigar i disminuir aquest problema.

  Des de l’Ampa també entenem que hi ha moltes situacions familiars i laborals diferents i que hi ha no poques famílies que necessiten arribar en cotxe, per la qual cosa també estem treballant per racionalitzar l’estacionament cap a llocs més adequats i més segurs.

  Volem comptar amb les vostres idees, la vostra comprensió i la vostra empenta per trobar les millors solucions possibles.

  Continue reading →
 • Reportatge Xerrada Camí Escolar Terrassa 25 Octubre, 2015

  Ja tenim el reportatge que ens va fer Canal Terrassa sobre la Xerrada que va tenir lloc el 15 d’octubre a la nostra escola.

   

   

   

   

   

   

  Enllaç per qui no pugi veure el vídeo

  Continue reading →
 • Queixes veïnals per l’acumulació de cotxes a la vorera del carrer Viveret 19 Octubre, 2015

  Us fem a mans un article extret de La Torre del Palau (naciodigital.cat) que parla sobre un problema que tenim al Carrer Viveret. La Comissió de Mobilitat, ja aconsella al seu manual que no es gaire recomenable aparcar en aquesta zona.

  Aritcle:

  Veïns del carrer Viveret han mostrat el seu malestar perquè el carrer s’ha convertit en un aparcament improvisat per als pares que van a recollir les criatures en el col·legi que hi ha just a tocar.

  Cada dia, a les hores d’entrada i sortida de la canalla, la vorera s’omple de vehicles que sovint impedeixen el pas dels vianants i que dificulten que persones amb mobilitat reduïda puguin circular per aquest vial. Els residents demanen solucions perquè això no passi més.

  Imatge que adjunta amb l’article:

  Via: http://t.naciodigital.cat/latorredelpalau/index.php?id=45211

  La Comissió de Mobilitat creiem que hauriem de pensar-ho un parella de vegades abans de aparcar a aquesta zona, tots som veïns.

  Continue reading →

 

____________________________________________

Formulari de Contacte

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge